søndag 29. mai 2011

Bilder fra skumringsbedet.

 Snøsløyfe, Heuchera "Palace Purple", lammeøre og en liten viftelønn vokser og trives i skråningsbedet. Terracotta-krukken har jeg funnet på Dyhre Gård og Gartneri i Rygge. Der har de kjempegodt utvalg i både store og små terracotta-krukker, samt mye annet spennende. Jeg elsker å går rundt å titte der!

 Forglemmeieisøster "Variegata" og krypmalurt "Artemisia Schmidtiana Nana". Jeg er veldig glad i planter med variegerte blader og sølvfarger. Synes det blir en kjempefin kombinasjon. Spesielt dersom noe burgunderfarget dukker opp innimellom..
 Geranium pratense..
 Midt i bedet står det en staut kar og holder soluret..som ble kjøpt inn hos Dyhre Gård og Gartneri... Min snille pappa hjalp meg å støpe en sokkel den kunne stå på. Fikk også steinen den står på av ham.
 Denne benken fikk vi med på kjøpet da vi overtok huset for 6 1/2 år siden. Har laget en liten nisje til den på oversiden av bedet. Planen er å lage en halvsirkel av skiferheller vi har liggende, slik at det blir enklere(og penere) å klippe plenen. Har også to terracotta-krukker(Dyhre Gård..) som jeg har buksom i. Buksbomhekken skal få vokse seg til i noen år, men jeg skal ikke ha den så mye høyere enn den er nå. Synes det blir en fin avslutning på bedet fra denne siden. Det roer ting litt ned..
 Iris pallida "Variegata". Veldig vanskelig å få tak i. Fant denne hos Nautesundportalen, men de ble fort utsolgt, og da jeg skulle ha flere, måtte jeg til Sverige. Kjempegod service hos "Flower-Blommor.com"...
Hortensia "Blue Bird" og viftelønn "Dissectum Garnet". Kjempefine blå blomster på denne hortensiaen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar